WORKSHOPS


ANMÄLAN TILL RESPEKTIVE WORKSHOP LEDARE

PRIS 200kr / WORKSHOP

 

Lördag 25 augusti


10:30 - 12:00    Vitaliserande sång i Werbeckteknik med Sinikka Mikkola

WERBECKTEKNIKEN inkluderar djupandnig-avslappning, vitaliserande ljud -och klangövningar samt röstimprovisationsövningar.

Sinikka om sin pedagogik : "På min väg har jag mött otaliga människor, barn, ungdomar, vuxna, funktionshindrade....alla HAR en VACKER röst! Ett av mina verktyg är också den konstart som kallas för Improvisation - hur kan jag med andra tillsammans vara närvarande och lyhörd i en gemensam skapandeprosess?"

 

SINIKKA MIKKOLA är sångpedagog inom skolan Die Schule der Stimmenthüllung. Andnings-Ljud-Klangterapeut. Under 45 år har hon utövat och undervisat i djupandning, klangföring = hitta sin egen inneboende sångröst och utveckla den.

 

 

ANMÄLAN: marjas.mikkola@gmail.com

PRIS: 200kr betalas på plats

13:30 - 15:00    Strupsång och övertonsång med Girilal Baars

STRUPSÅNG OCH ÖVERTONSÅNG Denna 90 minuters kurs kommer att presentera en kort genomgång av strupsångens historik och spridning och dess relation till det som mer generellt kan kallas övertonssång. Men huvudsakligen ska vi tillsammans testa på den tuvinska strupsångens tre huvudstilar: khömei, sygyt och kargiraa. Med sig hem får man praktiska övningar för att själv kunna fördjupa sig i övertonernas märkliga värld. Kursen kräver inga förkunskaper.


GIRILAL BAARS har sjungit strupsång i många år. Det började när han besökte Tuva, Ryssland, 2001. Han återvände till Tuva 2009 för mer ingående studier med bl.a. Möngyn-ool Ondar och Andrei Mongush. 2017 var Girilal med i Folkoperansuppsättning av Puccinis opera Turandot, till vilken han skapade en strupsångsouvertyr.

Girilal är sångare och tonsättare baserad i Uppsala. På scen jobbar han med vokal musik, improvisation och elektroakustisk musik. Han är utbildadvid bl.a. SADA, EMS och Sibelius Akademin och har doktorerat i komposition vid University of Huddersfield, UK. De senaste åren har Girilal utforskat olika aspekter av vokal folkmusik genom den nutida konstmusikens estetik och metoder.

www.girilal.org


ANMÄLAN: gb@girilal.com

PRIS: 200kr betalas på plats

Söndag 26 augusti10:30 - 12:00    Deep Listening med Björn Eriksson

DEEP LISTENING är en samling praktiker sprungna ur Pauline Oliveros, IONE och Heloise Gold's arbeten tillsammans. Med ett djupare lyssnande på omgivningen, på sig själv, på kroppen och på drömmar kan djupare förståelser och erfarenheter nås och kreativa processer stimuleras. Workshopen som utöver en introduktion kommer att innefatta rörelser och framförande av några text scores och Sonic Meditations av Pauline Oliveros. Workshopen leds av Björn Eriksson tillsammans med Patrick Dallard.


BJÖRN ERIKSON är ljudkonstnär, improvisatör och skapare av elektronisk musik baserat i Sollefteå. Han har utforskatt elematiska framträdanden i kollaborativa projekt som Tapegerm Collective, Sound Injury, Das Kleine Field Recordings Festival, Placards (Hörlursfestivaler), Locus Sonus, Sobralasolas!, Avatar Orchestra metaverse. Björn framträder med Great Learning Orchestra och Norrbotten Improvisers Orchestra och spelar tillsammans med olika improvisations-konstellationer och ibland soloframträdanden.

Han undervisar i musikproduktion, ljudteknik och ljudkonst på Hola folkhögskola. Björn var på konstnärsresidens på GRIM Marseille 2012 och har varit på IONE ́s CLAR residency i Kingston, NY två gånger 2013 och 2014. Han var även på Arctic Deep listening Retreat i Kleiva, Norge under juni 2015. Björn är certifierad Deep Listening-instruktör sedan 2016. Medlem av FST sedan 2017.

http://www.miulew.org/

http://www.soundcloud.com/miulew/2.3.

 


                                               ANMÄLAN: dallardp@gmail.com

PRIS: 200kr betalas på plats

13:30 - 15:00    Kulning med Karin Lindström Kolterud

 

KULNING är en gammal lockteknik som användes på fäbodarna förr för att kommunicera över långa avstånd. Då används rösten i ett högt och starkt, mycket kraftfullt tonläge. Under 1 1⁄2 timma får du en introduktion till kulning, och genom noggrann röstuppvärmning och lekfullaavslappnande röstövningar lockar vi fram våra kraftfulla röster. Obs! Du behöver inte kunna sjunga för att kula, utan använder din unika röst. Inga förkunskaper behövs, bara nyfikenhet & mod!


KARIN LINDSTRÖM KOLTERUD är traditionsbärande folksångerska med rötter i Sörmland och norska Valdres, och leder sedan flera år kurser och workshops i folksång och kulning. Hon har studerat på Kungliga musikhögskolan, utbildningen musik och hälsa, där specialarbetet bestod i att utforska kulningen som friskvård.

Karin om kulning: -”Kulning är att vara närvarande i nuet och lita till sin inneboende kraft. Att våga ta plats med sin röst!"

www.kularkraft.se

https://youtu.be/fNH3L0RS9qI


ANMÄLAN: info@kularkraft.se

PRIS: 200kr betalas på plats